Wandelingen en trektochten rond carnac

Bezoek vakantie in CarnacDe kust- en plattelandslandschappen van de regio zijn een genot om te verkennen. Er zijn tal van wandelingen en natuurtochten om uit te kiezen. Kom te voet of op de fiets de verschillende mogelijkheden van Carnac en omgeving ontdekken. de Golf van Morbihan.

Fietsen in en rond Carnac

In Morbihan is de fiets een ideale manier om er op uit te trekken. Het is een eenvoudige en leuke manier om de rijkdommen van het platteland van Morbihan te ontdekken. Landschappen van Morbihan en Carnac tussen vegetatie en kustlijn. Op vakantie bij ons camping in CarnacMaak gebruik van onze tours op twee wielen om de regio te ontdekken op de talrijke fietspaden en groene wegen. Je kunt dan met een gerust hart door Carnac rijden, La Trinité-sur-Merde Quiberon Baai en zelfs langs de hellingen van de Golfe du Morbihan. Bezoek kustFietsen is hier erg populair. De nieuwe Boulevard de la Plage, die in 2020 klaar moet zijn, zal het verkeer nog toegankelijker maken. In gezelschap van voetgangers kun je de zee, de rotsen en de duinen bewonderen. Bezoek de vijf stranden van Carnac is ook mogelijk. Vanaf het strand van Beaumer kun je naar het Grande Plage gaan, vervolgens langs de stranden van Légenèse en Ty Bihan om te eindigen op het strand van Saint-Colomban.

Fietsroutes om Carnac te ontdekken

Dankzij onze verhuurservice direct beschikbaar op de camping, kunt u profiteren van volle dagen fietsen. À Carnac, qui compte parmi les plus beaux coins du golfe du Morbihan, plusieurs circuits sont proposés pour des escapades enrichissantes et agréables. Pour une historische ontdekking van Carnacde niet te missen tour is ongetwijfeld die van de Tro Vaz. Met een lengte van 14 kilometer kun je de verschillende megalithische sites avec leurs 3000 menhirs. En longeant à vélo les différents alignements comme ceux du Ménec, de Kerlescan et de Kermario, vous embarquez pour un moment précieux hors du temps.
De son côté, het circuit van MaraisDe route van 8 kilometer voert je door het platteland van Carnac. Vanuit het dorp kun je beginnen met een bezoek aan de kerk van Saint-Cornélyeen van de mooiste religieuze plekken in Morbihan. Tijdens deze tour kun je de omliggende dorpen verkennen, zoals Kergouellec met zijn vijver, en de Cloucarnac langs de oude Romeinse weg. Het is een kans om wat tijd door te brengen op het platteland, weg van de gebruikelijke paden dicht bij het strand.

Wandelroutes in de Golf van Morbihan

Als je even weg wilt van de fiets, is wandelen een andere activiteit die je niet mag missen. De Golf van Morbihan biedt prachtige wandelingen om de opvallende landschappen en wilde natuur te bewonderen. Om de Golf te verkennen, de GR34 is voor jou. Vanaf Locmariaquer Op 13 kilometer van Carnac volg je de baai in 16 etappes. Elke etappe is tussen 8 en 20 kilometer lang en biedt de gelegenheid om de heidevelden, oude vissershuisjes, megalieten en bloemrijke hoekjes onderweg te bewonderen. Dankzij de etappes van de GR34 kun je enkele van de mooiste plekjes van de Golf van Morbihan ontdekken: Baden, Arradon.., Sarzeau, Arzon... En om af te sluiten met een hoge noot, wat is er beter dan een reis naar de ontdek de grootste eilanden in de Golf ? L'Île aux Moines en l'île d'Arzdie per boot bereikbaar zijn, zijn populaire toeristische bestemmingen vanwege hun karakter en landschap. Als je op zoek bent naar wilde baaien, kustpaden en wandelpaden, dan vind je hier geweldige mogelijkheden. wandelingen aan zee. Ideaal om te genieten van het uitzicht op een van de mooiste baaien ter wereld.

Camping Les Bruyères de Carnac

Dit zal sluiten in 20 seconden