De eilanden van de Golf van Morbihan

Bezoek Vakantie in de buurt van de Golf van MorbihanMaar het is onmogelijk om de vele eilanden te missen die de Golf zijn karakter geven. De Golf heeft niet minder dan één dertig eilandenZe variëren in grootte en wildheid. Als het onmogelijk is om ze allemaal te bezoeken tijdens je verblijf op onze camping in MorbihanSommige zijn belangrijker dan andere. Maak een dagtocht om het landschap te verkennen en te bewonderen.

Île aux Moines en Île d'Arz

Op 5 minuten varen van Port-Blanc in Baden, l'île aux Moines is het grootste eiland in de Golf van Morbihan. Het is ook het populairst vanwege de verandering van omgeving. Met zijn witte vissershuisjes, tuinen met uitzicht op zee, kustpad en megalieten is het eiland ideaal voor een dagtocht. FietsparadijsEr is 14 kilometer aan wandelpaden, die allemaal gemakkelijk te huren zijn. Er is ook een baai waar je kunt ontspannen op het zand. Tot slot, op weg naar de Kergonan cromlech Met zijn 34 menhirs, gerangschikt in de vorm van een hoefijzer, betreedt u een ouder en pittoresk Bretagne. Ze zijn minder indrukwekkend dan de megalieten van Carnac, maar maken deel uit van de Historisch en legendarisch erfgoed van Morbihan.

La deuxième plus grande île, qui compte parmi les plus beaux coins du golfe du Morbihan, est l'île d'Arz. Het is bereikbaar vanaf de veerbootterminal van Vannes en het duurt 20 tot 30 minuten om van boord te gaan. Met een kustpad van 17 km, verschillende wandelroutes om het eiland te ontdekken. Het eiland Arz is geliefd om zijn wilde karakter en zwemplekken, maar is ook interessant om zijn twee culturele bezienswaardigheden: het Matrozen en kapiteins museum en de getijdenmolen van Berno. Deze laatste, gebouwd voor de XVIᵉ eeuw door monniken, ligt op een 300 meter lange dijk.

Het eiland Berder en het eiland Gavrinis

Beide zijn toegankelijk via Larmor-Baden, de eilanden Berder en Gavrinis zijn doordrenkt van geschiedenis. Berder, een privé-eiland in de Golf van Morbihan, is net als vele andere eilanden alleen toegankelijk voor bezoekers rond de omtrek van het eiland via het kustpad. Het pad van 2,4 kilometer biedt een prachtig uitzicht op de Golf onder de olijfbomen en mimosabomen, die doen denken aan de zuidelijke Middellandse Zee. Genoeg om je een korte wandeling in Morbihan omringd door zeegezichten. Met een boottocht van 15 minuten is deEiland Gavrinis kun je ontdekken tijdens een rondleiding. Bezoek de Gavrinis-kegelGavrinis, een grafmonument uit de neolithische periode, is een reis naar het verleden, met een site die meer dan 6000 jaar geleden werd gebouwd. Een bezoek aan het eiland Gavrinis zal je ook verbazen met zijn muren versierd met gravures en concentrische patronen die het zijn mystiek geven.

Tascon eiland en Ilur eiland

Gelegen aan het einde van de baai, Tascon eiland is gekoppeld aan Saint-Armel. Het is toegankelijk bij eb en je kunt er in alle rust genieten van een wandeling van 2 tot 3 uur. Misschien zie je wel een paar kuddes koeien. Île Tascon, een landelijk gebied, is de thuisbasis van de familie Le Menach, die al vier generaties lang de plaatselijke boerderij runt. Met Baai van SarzeauHet eiland is een favoriete verblijfplaats van vogels. Ze overwinteren in de Golf en zoeken hun toevlucht op dit land waar de natuur nog steeds haar rechten heeft. Nog een eiland dat zijn natuurlijke karakter heeft behouden: het eiland Ilur. Het hoort bij het Île d'Arz en is eigendom van het Conservatoire du Littoral. Beheerd door Natuurpark Golfe du MorbihanHet eiland Ilur wordt het hele jaar door beschermd door een opzichter die het behoud van de flora en fauna garandeert. Het is een wildernis en beslaat 40 hectare weilanden, moerassen, kleine kliffen en duinen. Het eiland is alleen toegankelijk voor zeilers, die kunnen aanmeren op het strand.

Camping Les Bruyères de Carnac

Dit zal sluiten in 20 seconden