Alle watersportactiviteiten in de Golf van Morbihan

Fans van sneeuwsporten en buitenactiviteiten, kom en ontdek alle watersportactiviteiten die in de omgeving worden aangeboden. Golf van Morbihanin Zuid-Bretagne. Sinds 3* camping les Bruyères in CarnacIdeaal gelegen bij de ingang van Carnac, heb je toegang tot een ruime keuze aan sporten.

Watersportactiviteiten op de stranden van Carnac

Bordsporten op het Grande Plage van Carnac

Met zijn twee kilometer zand ligt het belangrijkste strand van Carnac op het zuiden. Het lange strand van Carnac is ideaal om te zwemmen en watersporten te beoefenen. Er zijn twee kitesurfscholen, waarvan er een is aangesloten bij de FFVL en het EFK-label heeft. Ze bieden privé- of groepslessen, voor beginners of meer ervaren kitesurfers. Er zijn nog veel meer activiteiten mogelijk, waaronder wakeboarden, wakfolie, windsurfen of waterskiën.
Voor een gezellig uitje of een gezinsuitstapje is het ook mogelijk om een wandeling te maken. de boot sleepboei. Er zijn sessies van 15 minuten voor twee tot 12 personen vanaf zes jaar. Verschillende soorten boeien maken het plezier compleet.

 

Vaar uit in het Port-en-Dro watersportcentrum

Port-en-Dro is de naam van de haven van Carnac. Het is een baai beschut door de Quiberon BaaiDit beschermt het tegen de heersende winden van de Atlantische Oceaan. Dit zorgt voor ideale zeilomstandigheden, zelfs voor beginners. De Carnac Yacht Club, die het label École Française de Voile (EFV) heeft gekregen, biedt tijdens de schoolvakanties cursussen voor kinderen en volwassenen. Het is ook mogelijk om kajakken, paddleboarden en windsurfenen om apparatuur te huren.
Hier vind je ook het duikcentrum. Vanaf acht jaar bieden instructeurs een scala aan activiteiten, waaronder introductiecursussen, cursussen en workshops. eerste duik. Je kunt ook deelnemen aan snorkel- of snorkeltochten.

Watersporten in de Golf van Morbihan

Plouharnel surfresort

Grenzend aan Carnac en gelegen ten noorden van het schiereiland Quiberon, Plouharnel is de surfresort in Zuid-Bretagne. Elle compte parmi les plus beaux coins du golfe du Morbihan. Bekroond met het label "Ville de Surf" in 2016 door de nationale surffederatie, bieden een aantal surfscholen hun diensten aan in het gebied, waaronder La Guérite strandEr is voor elk wat wils. Er is hier een Bretonse surfschool gevestigd die lessen aanbiedt voor kinderen vanaf vijf jaar. Er zijn het hele jaar door verschillende pakketten beschikbaar, waaronder sessies en cursussen, vooral tijdens de schoolvakanties. Je kunt ook gemakkelijk materiaal huren om zelf te oefenen.
Tussen Carnac en Plouharnel ligt Saint-Comban strandperfect om te oefenen windsurfen. Cursussen zijn beschikbaar voor iedereen. Het is ook mogelijk om huur windsurfplanken en ga paddleboarden.

 

Boottochten in La Trinité-sur-Mer

Op slechts een paar kilometer van Carnac ligt het Trinité-sur-Mer is welbekend bij zeilliefhebbers. Beroemde zeilers hebben er hun thuishaven van gemaakt, van Éric Tabarly tot Francis Joyon. Beschermd tegen de westenwinden door het schiereiland Quiberon, is het de perfecte plek om ZeilenDe regio heeft veel te bieden, ook voor beginners. Er zijn verschillende etablissementen die verhuur van boten, catamarans en trimarans. Sommige bieden cursussen aan om je te helpen je vaarbewijs te halen. Een zeilschool biedt cursussen aan voor kinderen vanaf vijf jaar. Het is ook mogelijk om peddel en kajak.
Andere buitenactiviteiten beschikbaar, jetskiën. Uitstapjes op zee voor bewonder de landschappen van de baai van Morbihan en Quiberon zijn het hele seizoen beschikbaar. Je moet minstens 16 jaar oud zijn om een van deze jetski's te besturen.

Camping Les Bruyères de Carnac

Dit zal sluiten in 20 seconden