Camping Auray

In het hart van Morbihan, in het zuiden van Bretagne, ligt Auray, een karaktervol stadje waar het heerlijk wandelen is, vooral rond het mooie haventje, typisch voor de baai van Quiberon, bewaard gebleven en doordrenkt van geschiedenis. In de buurt van Auray ligt het 3-sterren camping Les Bruyères de Carnac is de ideale uitvalsbasis om de stad en de rijkdommen van de regio te verkennen en te genieten van een onvergetelijke vakantie in de Golf van Morbihan.

Verken Auray en Morbiban

Auray, gelegen tussen Lorient en Vannes, is het vertrekpunt voor tal van ontdekkingen, zowel op het land als op zee. Dit charmante stadje nodigt je uit voor een wandeling door de smalle straatjes van het historische centrum, vol met restaurants en ambachtelijke winkeltjes. De ria aan de voet leidt naar de Quiberon Baaibekend als een van de mooiste ter wereld. De immense stranden strekken zich uit van het schiereiland Quiberon tot aan de monding van de Golf van Morbihan. De kustpaden zijn een genot voor wandelaars, met uitzicht op zee van de Trio d'Orléans.De eilanden Houat, Hoëdic en Belle-Île-en-Mer. De streek van Auray is ook een genot voor liefhebbers van religieus en megalithisch erfgoed en beschikt over enkele van de meest prestigieuze monumenten. De alignementen van Carnac liggen op een paar minuten afstand, net als de beroemde basiliek van Sainte-Anne-d'Auray.

Welke activiteiten zijn er in Auray?

De haven van Saint-Goustan

Onder het centrum van Auray, over een geklasseerde brug, ligt de kleine haven van Saint-Goustan. De kade is een levendige plek met cafés en restaurants aan de rivier. Er zijn enkele mooie vakwerkhuizen van reders en typische stenen huizen in de smalle straatjes.

 

Wandelingen

Wandelaars moeten niet aarzelen om de rivier te volgen naar de opmerkelijke oude brug bij Bono, bijvoorbeeld. Auray is ook een prima vertrekpunt voor fietstochten naar stranden als Locmariaquer en Saint-Philibert, zo'n vijftien kilometer verderop. Je kunt ook Carnac-Plage bereiken, via de megalithische uitlijningen op de heide of La Trinité-sur-Mer.

 

De basiliek van Sainte-Anne-d'Auray

Saint-Anne-d'Auray is de parel van het religieuze erfgoed van Bretagne. De majestueuze 19e-eeuwse basiliek is een belangrijk bedevaartsoord en heerst over het heiligdom, samen met andere monumenten zoals de 17e-eeuwse kloostergang en de Scala Santa.

 

Auray, een stad van ambachten

Een bewegwijzerde wandeling door het historische centrum van Auray onthult het rijke erfgoed. Als je het niet erg vindt om een beetje te klimmen, geniet dan van het uitzicht op de oude stadsmuren. Wandelaars zullen de Rue du Château niet willen missen, waar de artistieke ziel van Auray tot uiting komt in de galerieën en ontwerpateliers.

Logeren op een camping in de buurt van Auray

Op een paar minuten van de stad is camping Les Bruyères in Carnac de ideale vakantiebestemming om het volgende te ontdekken Auray en omgeving. Het ligt op slechts 3 km van de Carnac uitlijningen. De grote Plouharnel stranden liggen op slechts 6 km afstand en de haven van Trinité-sur-MerEen paradijs voor jachten en raceboten, op slechts 7 km afstand. Wat betreft de het historische centrum van VannesHet is gemakkelijk te bereiken op 30 km.

 

Verhuur van stacaravans op camping Auray

In de groene omgeving van onze camping in Auray heb je de mogelijkheid om een van onze kampeerplaatsen voor je tent, caravan of camper.

Je kunt ook kiezen voor verhuur van comfortabele accommodatiezoals een van onze stacaravans. Wat als je een bijzondere accommodatie ? Je zult in de ban raken van de boomhutten op palen tussen de bomen.

 

Diensten van Bruyères de Carnac, camping in Auray met zwembad

Met een snackbar, bakker en kruidenier ontbreekt het je aan niets op de 3-sterren camping Les Bruyères in Carnac. Thema-avonden brengen het hele gezin samen en ook overdag is er voor elk wat wils. Labyrint, tafeltennis, tokkelbaan... van vele activiteiten zijn beschikbaar op onze camping. Niets om je te vervelen!

Hoe zit het met de kinderen? Vermaak en spelletjes wachten op hen in de miniclub. In het hart van de camping kunnen ze ook de geiten van de miniboerderij bewonderen en zelfs een ritje op een pony maken.

Om te ontspannen, onze camping in Auray met zwembad heet je welkom in zijn aquatisch gebied met een wellnessruimte met een spa en sauna.

Camping Auray Morbihan les Bruyères 3*

Dit zal sluiten in 20 seconden