de mooiste stranden van de golf van morbihan

In Morbihan zijn de stranden de beste plekken om een goede vakantie door te brengen. In Carnac of in de Golf van MorbihanDe stranden zijn een bron van schoonheid en genot voor vakantiegangers. Eenmaal aangekomen in Les Bruyères, onze 3-sterren camping in Zuid-BretagneEr zijn zoveel manieren om naar het strand te gaan.

De niet te missen stranden van Carnac

Tussen Quiberon Baai en de Golf van MorbihanCarnac is de ideale plek voor een vakantie aan zee. Maar welk strand moet je kiezen?

Carnac's Grande Plage

Met zijn twee kilometer zand, Carnac's Grande Plage is het populairste van de vijf stranden van de stad. Het ligt op het zuiden en bekroond met de Blauwe VlagHet ligt dicht bij winkels en restaurants. Tijdens de zomermaanden zijn hier twee vakantieclubs gevestigd die een breed scala aan activiteiten voor kinderen bieden. Er is toezicht bij het zwemmen en het strand is toegankelijk voor mensen met een motorische handicap dankzij hellingen en andere aangepaste apparatuur.

Het strand van Légenèse

Populair bij gezinnen, Légenèse Strand ligt ten westen van Carnac. Meer bescheiden, het is beschut tegen de wind en biedt een meer vertrouwelijke, maar net zo aangename plek. Dankzij de installatie van de Marsouins club in de zomer kunnen kinderen genieten van sportieve activiteiten. Volwassenen kunnen zich ontspannen op het fijne zand of in het water.

Strand van Ty Bihan

Tussen de stranden van Légenèse en Saint-Colomban, Strand van Ty Bihan biedt een ideaal uitzicht over de baai van Quiberon. Het ligt op het zuiden en strekt zich uit over ongeveer 400 meter. Hoewel er in de zomer geen toezicht is op het zwemmen, is het toch populair bij vakantiegangers. Elke zomer komt de club Dauphins naar het strand om groepsspelletjes voor kinderen te organiseren.

Het strand van Saint-Colomban

Het verst ten westen van Carnac, Saint-Colomban Strand trekt zowel zwemmers als liefhebbers van boardsporten. Het hele jaar door biedt het windsurf activiteiten. Genesteld in de baai van Quiberon en ver van andere stranden, biedt de lengte van 500 meter meer rust. Het strand is bekroond met de Blauwe Vlag en er is toezicht tijdens de zomermaanden.

Beaumer Strand

Tijdens een kampeervakantie is het geweldig om een bezoek te brengen aan Beaumer Strand voor vissen te voet. Met een emmer en een schepnet kun je mosselen, kokkels, scheermessen en alikruiken verzamelen. Grenzend aan het strand van Men Du in de gemeente La Trinité-sur-MerHet is een geweldige plek om te zonnebaden, zwemmen en schelpdieren te verzamelen.

Ontdek de stranden van de Golf van Morbihan

De stranden van Carnac zijn ideaal voor allerlei activiteiten, maar je kunt je ook laten verleiden door de kustlijn van de Golf van Morbihan. Deze omvatten een groot aantal stranden, die allemaal deel uitmaken van de rijkdom van de regio.
  • À Bij de ingang van de Golf is beschikbaar het strand van Trois Fontaines tussen de pointe du Monteno en de pointe de Penbert. Tussen groen en fijn zand voor aangename picknicks, biedt het strand een glimp van het eiland Gavrinis.
  • À Kleppende belangrijkste stad aan de Golf van Morbihan, de stranden van Mousterian (gemeente Séné), van Conleau (aan het einde van het schiereiland Conleau) vanArradon en Larmor-Baden zijn bijzonder populair.
  • Eindelijk.., een van de mooiste stranden van de Golf van Morbihan : Sept-Îles strand, Baden. Bij eb biedt het strand ook toegang tot het gelijknamige eiland.
  • À PlouharnelJe vindt er ook een aantal prachtige stranden die bekend staan om hun golven, die veel surfers aantrekken.

Camping Les Bruyères de Carnac

Dit zal sluiten in 20 seconden