M

Camping Plouharnel

Ga naar PlouharnelDit is een sportieve badplaats die bekend staat om zijn verschillende surfspots, maar niet alleen! U zult genieten van de stranden, de fietspaden en de alomtegenwoordige natuur, op een steenworp afstand van Carnac. Geniet van uw verblijf in onze camping in de buurt van Plouharnel, a 3 sterren camping in Carnac, om de troeven te ontdekken van deze badplaats in Zuid-Bretagne. In een aangename en vriendelijke omgeving kunt u nieuwe energie opdoen en ontspannen op het geluid van de oceaangolven.

Plouharnel, een badplaats en een surfspot die u niet mag missen

Plouharnel is zonder twijfel een van de favoriete badplaatsen voor surfers onder de prachtige stranden van Baai van Quiberon. Locals en vakantiegangers komen naar deze lange stukken fijn zand omzoomd door duinen om wandelen en zwemmen te combineren. Vind de juiste plek om te delen met familie en vrienden watersportactiviteiten in Morbihan van uw keuze. Plouharnel is dankzij zijn ongerepte omgeving de ideale bestemming om opnieuw in contact te komen met de natuur en de gejodeerde lucht van de Bretonse kust. U kunt ook profiteren van zijn rijke geschiedenis en van de vele fietspaden om de schoonheid van het zeegezicht te bewonderen. Ga bovendien niet weg zonder een bezoek aan het oude centrum van Plouharnel waar u mooie kleine stenen huizen vindt, een prachtig rieten huisje en de Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van de Bloemen.

Les menhirs de Carnac - Camping Les Bruyères de Carnac Morbihan Bretagne Sud Frankrijk
Menhirs de Carnac camping Les Bruyères de Carnac Golfe du Morbihan Bretagne Sud Frankrijk
Menhirs de Carnac - Camping Les Bruyères de Carnac Golfe du Morbihan Bretagne Sud Frankrijk
3 sterren camping Carnac Les Bruyères: de menhirs van Carnac
carnac_07_002
Z MENHIRS PANO 5
alignments-3730511_1920
Z menhirs pano
menhir-2513830_1920
vorige pijl
volgende pijl
Strand van Sainte Barbe Camping Les Bruyères de Carnac Morbihan Bretagne Sud Frankrijk
Les Bruyères : het strand van La Guerite op de 3 sterren camping Carnac aan zee
Strand van Sainte Barbe Camping Les Bruyères de Carnac Morbihan Bretagne Sud Frankrijk
Strand van Sainte Barbe Camping Les Bruyères de Carnac Morbihan Bretagne Sud Frankrijk
Strand van Sainte Barbe Camping Les Bruyères de Carnac Morbihan Bretagne Sud Frankrijk
Strand van Sainte Barbe Camping Les Bruyères de Carnac Morbihan Bretagne Sud Frankrijk
Z PLAGE PLOUHARNEL 5
La Guerite strand - Tata strand
Z STRAND PLOUHARNEL
Z PLAGE PLOUHARNEL 4
Z PLAGE PLOUHARNEL 3
Z PLAGE PLOUHARNEL 2
Z BEACH PLOUHARNEL branding
plouharnel-min
alamoureux_mg_6785
vorige pijl
volgende pijl

Wat te doen tijdens een kampeertrip in Plouharnel?

Wandel- en fietstochten

Te voet kunt u profiteren van de natuurlijke rijkdom van Plouharnel om met uw gezin of vrienden te flaneren langs de fijne zandstranden. U kunt ook de verschillende wandelroutes nemen die in de buurt van de oude stad en in de omgeving van Plouharnel liggen. Bovendien krijgt u de kans om de Vestigten van de Atlantikwall van Le Bégo te verkennen, een kustverdedigingslinie uit de Tweede Wereldoorlog gelegen in het duin van Plouharnel.

Voor degenen die liever fietsen, er zijn ook fietspaden om te bereiken QuiberonPlouharnel is een geweldige plaats om te bezoeken, met zijn wilde kust en de stranden van Erdeven om te genieten van de duinen en de megalieten die er te vinden zijn. Een van de mountainbike circuits in Plouharnel is de chemin des 4 vents op een route van 20 km. Als u de kans hebt om aan het eind van het toeristenseizoen te komen, kunt u misschien het geluk hebben om enkele soorten te zientrekvogels die hun toevlucht komen zoeken op de baai van Plouharnel.

Wateractiviteiten in Plouharnel

Op het kruispunt van het schiereiland Quiberon en het vasteland biedt Plouharnel een 10 km lange duinenkust met oceaanstromingen die geschikt zijn voor watersporten. Als u wateractiviteiten wilt beoefenen, is een bezoek aan Plouharnel een goede manier om van uw verblijf met familie of vrienden te genieten. U kunt surfen en genieten van watersporten op de vele veilige stranden van Plouharnel waar activiteitenzones zijn ingericht. De strand van Sainte Barbe biedt een zeer beroemde surfspot, evenals de Guérite strand die een surfschool heeft die lessen aanbiedt aan beginners. Bovendien is de Mané Guen strand is een ideale badplaats waar jong en oud kunnen surfen, kitesurfen of zelfs aan strandzeilen doen.

Historische plaatsen

Plouharnel is een typisch Morbihan stadje dat zijn ouderwetse charme en rust heeft behouden. De stenen huizen, de smalle en bloemrijke straatjes zijn niet de enige elementen waaruit de stad is opgebouwd. Het historische stadscentrum dateert uit de 16e en 17e eeuw en wordt gecompleteerd door twee benedictijner abdijen: de abdij van Sainte Anne de Kergonan en de abdij van Saint Michel de Kergonan. Deze twee prachtige spirituele gebouwen kijken uit op de oceaan en zijn ook vandaag nog hoge gebedsplaatsen waar verschillende monniken zijn gevestigd. Naarmate u verder van het stadscentrum komt, kunt u ook megalithische vindplaatsen zien, zoals die in Carnac. In het noorden van de stad, vindt u verschillende dolmenszoals die in Crucuno daterend uit de Neolithische periode.

Camping Plouharnel

Voor uw verblijf in camping PlouharnelLes Bruyères de Carnac heet u welkom in een comfortabele accommodatie voor het gezin en uitgerust om u in staat te stellen aangename momenten door te brengen met uw gezin. vakantie in Morbihan. U zult de keuze hebben tussen ongewone hutten, verhuur van stacaravans in Carnac of verschillende locaties om aan al uw wensen te voldoen. Op 3-sterren camping CarnacIn Plouharnel kunt u in alle rust genieten van de toeristische badplaatsen aan de Golf van Morbihan! Halverwege Lorient en Vannes, bent u op een steenworp afstand van het centrum van Plouharnel en de stranden. Denk aan de fietsverhuur om de omgeving en de onvermijdelijke baai van Quiberon te verkennen. Het hele team van de camping Carnac zal u graag de weg wijzen. Daarnaast bieden wij allerlei activiteiten voor jong en oud. Onze Camping Carnac met overdekt zwembad biedt u ook kwaliteitsvoorzieningen zoals een spa- en saunagedeelte en een kinderclub. Tot slot kunt u gebruik maken van nuttige diensten en vrijetijdsactiviteiten voor een onvergetelijk verblijf.

Camping Plouharnel les Bruyères